Apple onthult: de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X

13 september 2017

Het werd al voorspeld en gisteren was het dan ook eindelijk zover: Apple presenteerde tijdens een persconferentie – die in het nieuwe hoofdkantoor van Apple werd gegeven – drie nieuwe iPhones. Wij informeren u door middel van een korte beschrijving van deze drie nieuwe toestellen.

Als opvolgers van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus werden de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus geïntroduceerd. Deze nieuwe toestellen zijn voorzien van een glazen achterkant, waardoor draadloos opladen mogelijk is. Verder worden 4G+ en bluetooth 5.0 ondersteund en zijn de smartphones voorzien van een ARKit. Met behulp van deze software is het mogelijk om digitale objecten in de “echte wereld” te plaatsen. De nieuwe smartphones zijn ook uitgerust met de beste camera die de iPhone tot nu toe heeft gehad. Hoewel de iPhone 8 en 8 Plus zijn uitgerust met flink wat nieuwe specificaties, hebben de toestellen nog wel een homeknop en zijn ze nog niet voorzien van een OLED scherm.

Anders is dat bij de premium variant van de iPhone 8: de iPhone X. De iPhone X refereert naar het tienjarig bestaan van de iPhone. Deze variant heeft geen homeknop meer en zal wel voorzien zijn van het OLED-scherm in plaats van het bekende LCD scherm. Zowel de voor- als de achterkant van het toestel is van glas. De iPhone X heeft een schermdiagonaal van 5,8 inch en beslaat daarmee bijna het volledige toestel. Nog een grote verandering is Face ID: u ontgrendelt het scherm niet meer met de vingerafdrukscanner, maar de iPhone X zal uw gezicht herkennen als het scherm wordt aangeraakt en daardoor vervolgens ontgrendelen. Ook de iPhone X kan draadloos worden opgeladen. Hiervoor wordt de Qi-standaard gebruikt, die we al eerder zagen bij Android smartphones. De introductie van deze premium iPhone X kan wel eens de grootste verandering voor iPhone zijn in vier jaar tijd.

Wilt u de iPhone 8, de iPhone 8 Plus, of de iPhone X bestellen? Neem dan contact met ons op per mail via info@vandelentelecom.nl of telefonisch via 0342 41 56 57.

In onderstaande video kunt u Apple’s presentatie van de nieuwe iPhones bekijken:

Bron: Wired