3 nieuwe iPhones en een nieuwe Apple Watch

Gisteren heeft Apple drie nieuwe iPhones gepresenteerd: de iPhone Xs, de grotere Xs Max en de goedkopere iPhone Xr. De knop onder het scherm verdwijnt: de drie nieuwe telefoons ontgrendel je met je gezicht.

 

Apple maakt bij zijn drie nieuwe iPhones opnieuw gebruik van FaceID, de gezichtsherkenningstechnologie die al in de iPhone X zit.

Met de nieuwe iPhones komt er een einde aan de thuisknop met vingerafdrukscanner. De iPhone 8 van vorig jaar is de laatste iPhone met zo’n ronde knop onder het scherm.

Opvolger van iPhone X

De iPhone Xs is de opvolger van de iPhone X en beschikt over een even groot 5,8 inch-scherm. De grotere variant, de iPhone Xs Max, heeft een 6,5 inch-scherm. Het gaat in beide gevallen om een oled-scherm, dat mooiere kleuren biedt dan een ‘normaal’ lcd-scherm.

De iPhone Xs en de Xs Max hebben hetzelfde uiterlijk als de iPhone X: een groot scherm dat de voorkant bedekt met een inkeping aan de bovenkant.

Aan de achterzijde vind je opnieuw een dubbele camera, waarmee je mooie portretfoto’s schiet. Die functie is ook verbeterd: je kunt na het schieten van een foto de achtergrond waziger of juist minder wazig maken.

Veel onderdelen van de iPhone Xs en Xs Max zijn verbeterd, waaronder een beter scherm met hoge beeldverversing waardoor iOS vlotter aanvoelt. Ook hebben de toestellen krachtigere stereospeakers en een sneller werkende FaceID-ontgrendeling.

De iPhone Xs en Xs Max komen in de kleuren wit, zwart en goud. Er komt ook een variant met 512GB opslagruimte. De prijzen beginnen bij €1159 euro voor de 64GB-versie van de iPhone Xs en €1259 voor de 64GB-variant van de iPhone Xs Max. De smartphones zijn vanaf 14 september 2018 in Nederland te bestellen.

 

Goedkopere iPhone XR

De iPhone Xr is voorzien van een goedkoper lcd-scherm en maar één camera aan de achterzijde. Hij komt in zes verschillende kleuren (zwart, wit, rood, geel, roze en blauw) en heeft hetzelfde design als de twee andere iPhones. Het scherm is met 6,1 inch wat groter dan de normale iPhone Xs, maar kleiner dan de Xs Max.

De iPhone Xr heeft volgens Apple een zeer lange accuduur: zo’n 1,5 uur langer dan de iPhone 8 Plus, de Apple-smartphone die nu het langst meegaat. De opslagruimte begint bij 64GB opslagruimte en loopt op tot 265GB.

De prijs van de iPhone Xr begint bij €859. Het toestel is vanaf 19 oktober 2018 in Nederland te koop.

 

Apple Watch

Naast de 3 nieuwe iPhones kondigde Apple gisteren ook een nieuwe Apple Watch Series 4 aan. Het slimme horloge heeft een groter scherm met een hogere resolutie, het geluid uit de Apple Watch klinkt een stuk harder en de Apple Watch herkent als je valt en toont vervolgens een SOS melding waarmee je de hulpdiensten kunt bellen of een zelfgekozen contactpersoon.

Je hartslag wordt ook door de nieuwe Apple Watch in de gaten gehouden. Het slimme horloge herkent een te lage of onregelmatige hartslag, en kan zelfs een elektrocardiogram (hartfilmpje) tonen. Een elektrocardiogram wordt onder andere in het ziekenhuis gebruikt.

 

Met 18 uur heeft de Apple Watch Series 4 dezelfde accuduur als zijn voorganger. Hij komt beschikbaar in de kleuren lichtgrijs, donkergrijs en goud.

De Apple Watch Series 4 is vanaf 14 september te bestellen voor €429. Vanaf 21 september 2018 is het het slimme horloge te bestellen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden, of alvast een iPhone of Watch reserveren?! Neem contact met ons op via 0342-224444 of mail naar inkoop@vandelentelecom.nl

 

 

Bron: RTL nieuws

Contact

We komen graag met u in contact

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!