Nieuw: eSIM bij KPN EEN MKB Mobiel

De gebruikservaring en het beheer van mobiele telefoons wordt nóg beter. De digitale eSIM maakt de plastic simkaart die in de telefoon zit overbodig. De letter ‘e’ staat voor ‘embedded’: een kleine chip zit ingebouwd in de smartphone en doet hetzelfde als een traditionele simkaart. 

 

KPN heeft sinds kort de eSIM bij KPN EEN MKB Mobiel geintroduceerd. De voordelen hiervan zijn: geen gepriegel meer met het insteken van het fysieke simkaartjes. Evenmin kun je de eSIM kwijtraken. Daarnaast hoef je niet meer te wachten totdat de kaart in de brievenbus zit.

De voordelen van eSIM: alles elektronisch

De eSIM is in een handomdraai geïnstalleerd, want alles gaat elektronisch. Direct na activatie kun je bellen, sms’en of internetten. Ook wordt het zo eenvoudiger om nieuwe diensten van bijvoorbeeld KPN te gebruiken, want die worden automatisch op de kaart gezet.

Ook overstappen wordt gemakkelijker. Je kunt van de ene provider overstappen naar de andere, zonder dat een nieuwe SIM-kaart nodig is. Als gebruiker download je het abonnement op het mobiele toestel. Door een QR-code die per mail wordt toegestuurd te scannen wordt het abonnement geactiveerd.

Twee nummers op één toestel: ideaal voor zakelijke gebruikers

Het is tevens mogelijk een eSIM te combineren met een fysieke SIM-kaart als het toestel daarvoor plaats biedt. U kunt dan op twee nummers worden gebeld. Vooral zakelijke gebruikers hebben hier profijt van, want ze zijn dan met één toestel bereikbaar voor familieleden, collega’s en zakelijke contacten. Dual sim betekent dat op één toestel twee telefoonnummers zijn te gebruiken, waardoor de gebruiker makkelijk kan schakelen tussen privé- en zakelijk nummer.

Ook in het buitenland (met name buiten de EU) valt eenvoudig een lokale simkaart te gebruiken. Met de huidige dual sim-telefoons kan dat in principe ook, maar het aanbod van dit soort smartphones is door de jaren heen beperkt gebleven.

Meerdere apparaten met zelfde nummer

Binnenkort is het ook mogelijk om meerdere apparaten aan één nummer te koppelen. Denk aan een smartwatch, tablet of laptop. In het geval van een smartwatch is bijvoorbeeld geen smartphone in de buurt nodig om van internet gebruik te maken.

Andere voorbeelden zijn camera’s die via 4G met het internet worden verbonden, nu gebeurt dat vooral met wifi. Ook auto’s kunnen via een eSIM toegang krijgen tot internet, maar ook drones hebben natuurlijk connectiviteit nodig. Verder valt te denken aan VR/AR-brillen, koptelefoons en allerlei wearables. Omdat een eSIM nauwelijks ruimte inneemt, kan mobiele connectiviteit nu ook doordringen in apparatuur die voorheen te klein was voor een simkaart. Nu nog toekomstmuziek, maar in een later stadium zijn ook IoT-apparaten (Internet ofThings) te koppelen.

Meer ruimte over

Sinds de introductie van de simkaart in de jaren ’90 zijn de afmetingen van de sim steeds verder afgenomen: van formaat bankpas naar minisimkaart en van microsimkaart naar nanosimkaart. De eSIM bespaart nog meer ruimte in het toestel, waardoor er bijvoorbeeld ruimte vrijkomt voor een grotere batterij.

Een eSIM kan niet lostrillen in het toestel en omdat je de sim er niet uit kan halen, beschadigt deze ook minder snel. Minder losse onderdelen, zoals het simslot, zorgen er ook voor dat toestellen beter bestendig zijn tegen stof en vocht. Ze kunnen een nog strakker design krijgen, want de vormfactor verandert als fabrikanten geen rekening meer hoeven te houden met de simkaarthouder.

Geschikte eSIM-telefoons

Om van eSIM gebruik te maken is een geschikt toestel nodig. Vooral de wat luxere nieuwe smartphones beschikken hierover. Apple begon in 2018 met eSIM in iPhones, waardoor het inmiddels beschikbaar is op de iPhone X, iPhone 11 en iPhone 12 modellen. Deze toestellen hebben daarnaast ruimte voor een traditionele simkaart. Bij de nieuwe Android-smartphones beschikken de nieuwe Samsung Galaxy modellen over een eSIM.

Naarmate meer netwerken hiervoor geschikt worden gemaakt, komen er meer toestellen met deze functionaliteit op de markt. Over een jaar of tien zullen alle smartphones het hebben. De komende jaren gaat deze technologie de massa bereiken.

Meer weten?

Vraag onze accountmanagers naar de mogelijkheden van  de eSIM bij KPN EEN MKB Mobiel en ontdek welke oplossing het best bij u past!

Contact

We komen graag met u in contact

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!