Geruchten nieuwe iPhones – september 2018

Apple kondigt naar verwachting in september nieuwe iPhones aan. Hierbij de belangrijkste geruchten op een rij.

1. Drie modellen
Net als vorig jaar zou Apple ook dit keer drie iPhones op de markt brengen. De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo denkt dat er drie formaten komen en dat ze allemaal voorzien zijn van een inkeping in het scherm, zoals Apple die bij de iPhone X introduceerde. Daarin zit een 3D-camerasysteem verwerkt voor nauwkeurige gezichtsherkenning, onder meer voor ontgrendelen met Face ID en het gebruik van de geanimeerde Animoji’s. De behuizing zou verder vrijwel hetzelfde zijn als de iPhone X.

2. Displays
De iPhones krijgen naar verluidt een 5,8-inch- en 6,5-inch-oledscherm; de opvolger van de iPhone X en een Plus-model van die telefoon. Daarnaast komt er nog een toestel van 6,1 inch op de markt met lcd, zoals de iPhone 8 en iPhone 8 Plus die hebben. Mogelijk gaat het wel om een mlcd-scherm. Zulke displays gebruiken tot 30 procent minder energie dan reguliere lcd-displays. Overigens gaan er ook geruchten dat alle drie de toestellen een oledscherm krijgen.

3. Camera
Apple zou de iPhones in 2018 voorzien van dezelfde camerasystemen als op de iPhone X. De twee duurste modellen krijgen op de achterkant een dubbele camera. Het goedkopere 6,1-inchmodel moet het naar verwachting doen met een enkele cameralens.

4. Verschillende kleuren
De telefoons zouden dit jaar in meerdere kleuren worden aangeboden. Volgens analist Kuo gaat het om zwart, goud, grijs, wit, blauw, rood en oranje. Dat zou in elk geval gelden voor het goedkoopste 6,1-inchmodel. De 6,5-inchvariant zou beschikbaar komen in het zwart, wit en goud. Over de nieuwe iPhone van 5,8 inch is nog niets gezegd.

5. Opladen
Begin juli doken vermeende afbeeldingen uit het productieproces op. Daarop was een nieuwe usb-c-oplader te zien met 18 watt, waarmee een iPhone sneller opgeladen kan worden. Mogelijk worden deze opladers meegeleverd met de nieuwe iPhone, die naar verwachting ook weer draadloos opladen ondersteunt.

6. Twee simkaarten
Een ander gerucht van Kuo luidt dat de volgende iPhone ruimte krijgt voor twee simkaarten. Het zou gaan om het 6,1-inchmodel. Een iPhone met ruimte voor twee simkaarten zou voor €100 extra door Apple gaan worden verkocht.

7. Prijs en beschikbaarheid
Het prijskaartje van de nieuwe iPhones is nog niet bekend. Waarschijnlijk komen de toestellen in september beschikbaar. Op basis van geruchten zou de 6,1 inch-iPhone rond de $699 (omgerekend €595 euro) gaan kosten, dezelfde prijs als de iPhone 8 nu. De iPhone van 5,8 inch zou $899 kosten, $100 goedkoper dan de iPhone X nu. De grootste variant zou met $999 de duurste nieuwe iPhone worden. Europrijzen worden vaak niet overgenomen, maar vallen doorgaans hoger uit. Zo kost de iPhone X van $999 dollar in Nederland €1.160.

 

Bron: Nu.nl

Contact

We komen graag met u in contact

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!