Hoe werkt betalen met Apple Pay via uw mobiel?

Vandaag de dag kunt u in Nederland betalen via Apple Pay. Maar wat is Apple Pay precies, en hoe kunt u het gebruiken? We leggen u het in dit artikel graag even uit.

1. Wat is Apple Pay?

Apple Pay bestaat al sinds 2014 en werd sindsdien naar steeds meer landen uitgerold. De dienst is eigenlijk een variant op contactloos betalen, maar dan met een Apple-apparaat. Wilt u dus iets afrekenen in een winkel, dan hoeft u uw pinpas er niet bij te pakken. U koppelt uw betaalpas namelijk aan uw iPhone, iPad of Apple Watch, en gebruikt dat apparaat vervolgens om af te rekenen. Het betalen zelf doet u via Face ID of Touch ID als u een iPhone gebruikt. Wilt u met Touch ID betalen, dan houd u de telefoon bij de pinautomaat met uw vinger op de knop. Zodra u ‘Gereed’ en een vinkje op uw scherm ziet staan, heeft u betaald. Wilt u met Face ID betalen, dan dubbelklikt u op de knop aan de zijkant van uw telefoon en kijkt u naar het scherm. Vervolgens houd u uw telefoon bij de betaalautomaat. Ook hier heeft u betaald als u ‘Gereed’ en een vinkje op het scherm ziet staan. Betalen met de Apple Watch doet u door te dubbelklikken op het knopje aan de zijkant. Vervolgens houd u het scherm van het horloge bij het betaalapparaat. Voelt u een tikje, dan heeft u betaald.

2. Waar kan ik Apple Pay gebruiken?

Apple Pay in fysieke winkels gebruiken, is een fluitje van een cent. Het werkt immers hetzelfde als contactloos betalen met uw bankpas, maar dan met uw mobiele telefoon of smartwatch. U kunt Apple Pay dus bij iedere winkel gebruiken die ook contactloos betalen accepteert. En in Nederland is dat vrijwel iedere winkel. De dienst werkt echter niet alleen in fysieke winkels, maar ook bij winkels op het internet. Als dit het geval is, verschijnt de optie automatisch als betaalmethode bij het afrekenen. Wilt u zeker weten dat jouw favoriete winkel ook Apple Pay accepteert? Dan kunt u ook op de website van Apple terecht, waar een lijst  is gemaakt van winkels die de dienst in ieder geval accepteren. Ook via Apple Maps is te vinden of een winkel Apple Pay ondersteunt. Dit staat onder het kopje ‘Handig om te weten’.

3. Hoe stel ik Apple Pay in op mijn mobiel?

Wilt u nu zelf ook met Apple Pay aan de slag? Dan moet u uw betaalpas eerst nog wel even koppelen aan de Wallet-app op uw iPhone, iPad of Apple Watch. Dit doet u door naar Instellingen te gaan in uw Mobiel Bankieren-app van uw bank.Daar kunt u voor ‘Apple Pay’ kiezen. Vervolgens kiest u met welke rekening u met Apple Pay wilt gaan betalen. Klik vervolgens op ‘Zet in Apple Wallet’, lees de voorwaarden en u bent klaar om de dienst te gebruiken. Heeft u  meerdere passen of bankrekeningen? Dan kunt u  aangeven welke u standaard wil gebruiken voor uw betalingen, via de instellingen in ‘Wallet en Apple Pay’ op uw telefoon. Wilt u een andere pas gebruiken voor een betaling, klik dan op de afbeelding van de pas die u wil gebruiken in het hoofdscherm van de Wallet, voor u een betaling goedkeurt.

 

Contact

We komen graag met u in contact

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!