De IT-trends die 2020 gaan bepalen

Aftellen naar 2020 is begonnen

De IT-markt is volop in beweging. Vijf jaar geleden zag de IT-dienstverlening er wezenlijk anders uit dan vandaag, en tussen nu en 2020 zal het verschil nog groter zijn. Met name de opkomst van de cloud heeft grote gevolgen voor het businessmodel, de organisatie en de infrastructuur van uw bedrijf. Dit zijn de IT-trends waarop u nu al moet anticiperen.

1. Toename van IT-outsourcing

Bedrijven en organisaties maken steeds vaker de keuze om hun IT geheel of gedeeltelijk te outsourcen. Dat kan door de IT-omgeving in een extern datacenter neer te zetten of te migreren naar de cloud. De ICT Marktmonitor van Nederland ICT geeft aan dat Colocatie & Services het enige segment is waarin de bestedingen niet waren gegroeid in 2015. Als deze trend zich doorzet, is de cloudmarkt in 2020 groter dan de colocatiemarkt.

2. De public cloud is een blijvertje

Veel dienstverleners hebben fors geïnvesteerd in eigen datacentra en cloud-omgevingen. De ROI van dergelijke investeringen is twijfelachtig, doordat ze worden ingehaald door de lage tarieven en innovatiekracht van de grote spelers zoals Amazon Web Services en Microsoft Azure. De grote public clouds worden in sneltreinvaart een commodity. Office 365 is hier een goed voorbeeld van.

3. Self-service IT

Organisaties willen niet afhankelijk zijn van een IT-afdeling of IT-dienstverlener. Bepaalde functionaliteiten wil men zelf kunnen inregelen of wijzigen, zoals het toevoegen van een nieuwe gebruiker of uitbreiding van functionaliteit. Een webbased portal waarin u zelf de controle heeft, kan een uitkomst bieden.

Meer weten over onze ICT-oplossingen?   

We helpen u graag bij het vinden van de juiste ICT-oplossing. Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze accountmanagers.

Contact

We komen graag met u in contact

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!