Ook Microsoft werkt aan eigen antwoord op AirPods

Apple heeft met de AirPods een trend gezet. Naast Amazon en Google komt Microsoft naar verluidt binnenkort ook met een antwoord op de draadloze oortjes. Die zullen net als de variant van Apple volledig draadloos zijn en geen kabel tussen het linker en rechter deel bevatten.

Dit zou net het eerste audio-product van Microsoft op de markt brengt zijn. Vorig jaar kwam het bedrijf uit Redmond nog met Surface Headphones. Een grote koptelefoon met noise cancelling-technologie. Het zou die expertise nu willen gebruiken om kleine, draadloze oortjes te maken.

Surface Buds als antwoord op AirPods?

Dit gerucht komt van Thurrot.com, een blog dat zich specialiseert in Microsoft en vaak informatie van binnen het bedrijf heeft. Thurrot claimt dat de ontwikkeling in volle gang is en dat de oortjes mogelijk nog dit jaar op de markt komen. Het blog speculeert verder dat de naam mogelijk ‘Surface Buds’ gaat worden, maar dat is nog niet besloten.

 

Apple zet trend

Apple heeft met de AirPods in 2016 een kleine trend gezet. Sinds de iPhone-maker met draadloze oortjes kwam, zijn steeds meer fabrikanten met iets gelijksoortig gekomen. Google kwam met de Pixel Buds en Samsung met de Galaxy Buds. Naar verluidt zien we binnenkort ook een antwoord op de AirPods van Amazon. Apple heeft na de introductie van de AirPods 2 eind maart ook iets op de planning staan, namelijk draadloze oortjes onder de vlag van Beats, speciaal voor sporters. Uiteraard houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen over de draadloze oortjes van de fabrikanten!

Contact

We komen graag met u in contact

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!