Introductie Samsung Galaxy Xcover 4s

Samsung introduceert de Galaxy Xcover 4s. Het gaat om een stevige Android-smartphone die tegen flink wat stootjes kan.

De Xcover-serie bestaat uit ‘rugged’ smartphones die beter beschermd zijn. Zo is deze Xcover 4s stof- en waterdicht met IP68-certificatie, en voldoet hij aan de militaire MIL-STD810G-standaard. Dat betekent dat hij een val van bijna twee meter hoog zonder problemen overleeft. De Xcover 4s heeft een stevige achterkant die meer grip biedt. Het scherm kan tevens gebruikt worden met handschoenen aan in de ‘Glove Mode’.

Op de zijkant zit een oranje snelkoppelingsknop waar je zelf verschillende acties aan kunt koppelen. Druk bijvoorbeeld om direct de zaklamp te activeren of de camera-app te openen. De Samsung Galaxy Xcover 4s heeft tevens een verwisselbare accu. Daarmee is het zowat de enige Samsung-smartphone die deze optie nog biedt.

Het laatste toestel uit de reeks is de Samsung Galaxy Xcover 4, die begin 2017 verscheen. Zoals de naam al suggereert, is dit nieuwe model slechts een kleine upgrade. Het design is bijvoorbeeld ongewijzigd. Ook sommige specificaties van de Galaxy Xcover 4s passen beter bij een twee jaar oude smartphone. Zo heeft ook dit nieuwe model een 5 inch-scherm met een 720p-resolutie.

Aan de binnenkant heeft Samsung enkele verbeteringen doorgevoerd. Zo heeft de Galaxy Xcover 4s een nieuwere, vlottere Exynos 7885-chip. Ook heeft de smartphone 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte, een upgrade ten opzichte van de 2GB en 16GB in het vorige model. Achterop zit nu een 16 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera. Het toestel is direct voorzien van Android 9.0 (Pie).

De Samsung Galaxy Xcover 4s is een zogenaamde ‘toughphone’, een toestel voor bouwvakkers, klussers en gebruikers met een actieve levensstijl. Die hechten wat minder aan de allernieuwste hardware, maar zoeken vooral een toestel dat tegen een stootje kan. Samsung is de enige grotere fabrikant die nog toughphones maakt.

De verwachting is dat het toestel begin juli bij ons leverbaar is. De verkoop adviesprijs is €235,00 ex btw. Voor meer informatie of bestellen, bel 0342-224444 of mail naar inkoop@vandelentelecom.nl

Contact

We komen graag met u in contact

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!