Samsung komt met ‘survivalsmartphone’ Galaxy S7 Active

Samsung brengt een stevigere versie van de Galaxy S7 uit, die beter bestand moet zijn tegen ruige omstandigheden. De Galaxy S7 Active is iets groter dan de normale versie van de S7.

Het toestel is vergelijkbaar met de S6 Active, die vorig jaar werd uitgebracht door provider AT&T in de Verenigde Staten. Ook de S7 Active wordt voor AT&T gemaakt.Het is nog onduidelijk of de smartphone naar Nederland komt, meldt een woordvoerder van Samsung. De S6 Active verscheen hier niet, maar de S5 Active wel.De S7 Active is qua hardware bijna gelijk aan de S7, hoewel het toestel is uitgerust met een grotere batterij van 4.000 mAh. De Active gaat daardoor langer mee dan de S7 Edge, die een batterij van 3.600 mAh heeft.
Vooral het uiterlijk van de Active is opvallend. Het toestel heeft drie fysieke knoppen aan de voorkant en een geribbelde achterkant.Bovenop het touchscreen zit een laag van polycarbonaat, dat het scherm beter beschermt tegen breken. Volgens Samsung kan het toestel een val van maximaal anderhalve meter overleven.Aan de zijkanten heeft de smartphone een volumeknop, een extra knop die de gebruiker zelf een functie kan toebedelen en de aan/uit-knop. Het toestel is in de VS verkrijgbaar in camouflagekleuren en in zwart en goud.

Via Nu.nl

 

Contact

We komen graag met u in contact

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!