Sneller Wifi op kantoor? Gebruik deze tips!

Een snelle internetverbinding op kantoor is de basis om efficiënt te kunnen werken. Toch komt het nog vaak voor dat de kwaliteit van de internetverbinding te wensen over laat. Gelukkig kunt u zelf het wifi-signaal verbeteren met behulp van de volgende, eenvoudige tips:

1. Indien u last heeft van slechte wifi is het verstandig om eerst de maximale snelheid van uw internetverbinding te meten via speedtest.net. Als deze metingen overeenkomen met de snelheden die de provider belooft, dan wordt het tijd om naar het wifi-netwerk te kijken.
2. Kies een goede plek voor de router: Als de router niet gecombineerd is met het modem, kan het helpen de router buiten de meterkast te plaatsen. U kunt proberen de router wat hoger te plaatsen, of deze rechtop te zetten in plaats van horizontaal om te kijken of dat de ontvangst verbetert. Probeer daarnaast om eventuele antennes in een andere positie te zetten en blijf uit de buurt van potentiële verstoorders, zoals een magnetron of gedateerde apparatuur.
3. Stel de router anders in: Probeer eens de 5 GHz-band in plaats van de 2,4 GHz-band, de 2,4 GHz-band kan overvol zijn en de 5 GHz-band is vaak ook beschikbaar. Hoewel deze band minder goed bereik heeft, is hij wel sneller en minder storingsgevoelig. De meeste routers kunnen aangesloten apparaten automatisch het beste kanaal toewijzen, zorg er daarom voor dat deze functie aan staat.
4. Sleutel aan de hardware: Gebruik liever software van de routerfabrikant dan de standaard driver die bij Windows zit, gebruik ook nieuwe stuurprogramma’s op de laptop zodra deze beschikbaar zijn. Verwijder ongebruikte programma’s van de laptop en overweeg om een adblocker te installeren.

Wilt u meer uitleg bij deze tips en andere tips lezen om uw internetverbinding te verbeteren? Bekijk dan het artikel van KPN.

Contact

We komen graag met u in contact

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!