Tips om je iPhone te beschermen tegen de vrieskou

Met temperaturen van -12 ºC ’s nachts is voor het eerst in jaren weer eens ijskoud in Nederland. Ook overdag gaan de temperaturen niet boven de nul graden. We geven je wat extra informatie en tips om je iPhone te beschermen tegen de vrieskou. 

Zo is het goed om te weten dat de batterij minder goed presseert bij deze koude omstandigheden en is het raadzaam om je smartphone zorgvuldig op te bergen wanneer je buiten bent.

 

Vriestemperaturen en iPhone

Kan een iPhone tegen het koude weer? In principe wel, maar je moet er wel rekening mee houden dat extreme omstandigheden geen goed idee zijn. De omgevings­vereisten van Apple zijn duidelijk. Je kunt de iPhone gebruiken bij temperaturen van 0 tot 35 °C. Wanneer deze volledig is uitgeschakeld kun je het toestel opslaan bij een temperatuur van -20 tot 45 °C.  Uiteraard kun je de smartphone buiten deze temperaturen nog gebruiken, maar het is wel aan te raden dit zo kort mogelijk te doen. Laat je nu per ongeluk je iPhone in de auto liggen of je verliest deze, dan kan het door de extreme omstandigheden zomaar zijn dat deze stuk gaat.

iPhone batterij sneller leeg door vrieskou

Zoals hierboven staat omschreven is het beter om de iPhone niet langdurig bloot te stellen aan temperaturen onder de nul graden. Mocht je dit toch doen, dan zal je merken dat de iPhone accu sneller leeggeraakt. Dit komt door het gebruik van de lithium-ion-batterijen.

Dit type batterij werkt met een chemische reactie om stroom op te wekken, door de kou verloopt dit proces langzamer en waardoor de accu minder goed presteert. Het kan zelfs zomaar zijn dat de smartphone spontaan uitgeschakeld wordt, omdat deze niet goed van energie kan worden voorzien.

Bescherm je iPhone tegen de vrieskou

Als je jouw smartphone toch in de vrieskou wil gebruiken, dan is het sowieso raadzaam om een hoesje te gebruiken. Hierdoor zal deze minder snel afkoelen. Wanneer je de iPhone niet meer gebruikt, kun je deze het beste in de binnenzak van je jas opbergen. In ieder geval, zo dicht mogelijk tegen je lichaam. Je broekzak of een tasje is een minder goed idee omdat deze meer kou doorlaten.

Overige tips om je iPhone te beschermen tegen de vrieskou

  • Laat de iPhone eerst een paar minuten op temperatuur komen voor je deze binnen gebruikt
  • Bedien je iPhone handsfree via Siri, oortjes of AirPods
  • Laat de iPhone niet in een auto achter
  • Lang op pad? Neem één of meerdere powerbanks mee
  • Zorg ervoor dat je jouw iPhone ook in een auto kan opladen
  • Vermijd snelladen o.w.v. grote temperatuurwisselingen

Bron: Appletips.nl

Contact

We komen graag met u in contact

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!